Suikerloos & Energierijk  Energieke dagen en fijne nachten 

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 18:09

Ik herinner me het nog. Nachten dat ik goed sliep en uitgerust wakker werd en dagen waarbij ik vol energie was en ik bergen werk kon verzetten. Wat deed ik anders dan nu? Ik at geen suiker. Vannacht had ik hierover opnieuw een Wake up call. 

Vannacht werd ik namelijk via een droom geconfronteerd met een harde werkelijkheid. Ik ben (weer) verslaafd aan suiker. Ik droomde dat ik mee deed aan een spel en daarbij steeds meer, meer en meer suiker moest eten. Tot ik in mijn droom zei. Stop dit wil ik niet. En ik werd super hyper wakker. Alsof ik in een tripp zat van harddrugs. Ik heb nooit harddrugs gebruikt dus geen idee of dit werkelijk zo voelt. Maar heb me wel eens zo gevoeld door antidepressiva. En tegen die antidepressiva heb ik ook snel gezegd. Stop dit wil ik niet. En dat zeg ik nu ook tegen mezelf. Stop dit wil ik niet. Dit is mijn grens ik ga drastisch minderen of helemaal stoppen met suiker. 

Wat is er gebeurd? Vroeg ik mij af. En ik realiseerde me dat ik afgelopen weken (gember) limonade met door de fabrikant toegevoegde suiker dronk ik weer wat vaker frisdrank had gedronken. Twee dingen die ik jaren niet gedaan heb en nu weet ik weer waarom. Ik wordt er hyper van en dat is echt niet fijn. 

Als ik hyper wordt in combinatie met weinig of minder slaap verlies ik mijn geduld, rust, aandacht, liefde en misschien wel een stukje realiteitszin. Ook kan ik me minder goed afstemmen op mijn medemens. En dit zijn nou juist waarden en kwaliteiten die ik zo belangrijk en fijn vind ik mijn leven.

Ik stop ermee. Ik ga voor een suikervrij voedingslevensstijl. 

Doe je mee? Minder of geen suiker voor meer rust en tegelijkertijd meer positieve energie. Op deze websites nog meer inspiratie: 

Gezonderleven.com

The Sharp wolf

Makkelijker Afvallen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.